Kakšna so kvalitetna vhodna vrata

vhodna vrataOb načrtovanju družine sva se z ženo enoglasno odločila, da si želiva, da najini neposredni potomci odraščajo v hiši. Tako sva se sorazmerno s prihodi zaroda lotila gradnje hiše. Sedaj, nekaj let po usodni odločitvi, sem se znašel na pragu pomembne odločitve – izbira hišnih vhodnih vrat.  Ker verjamem, da vrata predstavljajo dušo hiše in ker se kot ponosen alfa samec zavedam svojih primarnih nalog kar se tiče skrbi za družino, sem se izbire lotil sila resno. Zastavil sem si pomembno vprašanje, kakšna sploh so kvalitetna vhodna vrata? Kot ročno spreten predstavnik močnejšega spola vem, da so zidarji pustili odprtino za vhodna vrata, ki morajo dosegati naslednje standarde:

  • Morajo biti varna. Ker želim, da se otroci podijo po hiši brez strahu, morajo vsebovati večkratno zaklepanje, steklene površine na njih morajo biti čim manjše in če se le da, naj vsebujejo protivlomno polnilo. Prav tako si želim, da imajo estetsko vgrajeno kukalo za vhodna vrata, da jih moji potomci ne bodo na slepo odpirali in spuščali nepridipravov v našo intimo.
  • Kot varčen potrošnik se zavedam, da morajo imeti moderna vhodna vrata čim manjšo toplotno prehodnost, zato pričakujem čim boljšo izolacijo, z namenom da se izognem toplotnim izgubam.
  • Z ženo sva ponosna starša predšolskih otrok, kar z drugimi besedami pomeni, da sva kronično neprespana in  da je vse kar si želiva po 21. uri zvečer mir in tišina. Zato nikakor ne podpišem, da bi moje dete budil hrup iz ulice in s tem tudi ženi in meni povzročal strašne preglavice, kar daje  jasno vedeti, da je eden izmed glavnih pogojev nakupa zvočna izoliranost vhodnih vrat. Zato morajo torej zadostovat pogojem dobre tesnitve.
  • Seveda jih ne kupujem za obdobje enega leta, ampak pričakujem njihovo dolgo življenjsko dobo, zato potrebujem kakovostna vhodna vrata. Najrajši bi se odločil za masivna lesena vrata, ker mi le ta dajejo občutek trdnosti in »večnosti«. Pomirjen sem, odkar vem, da lahko svoje zahteve povem fantom iz Mizarstva Oblak Boštjan, kjer mi bodo izdelali prav takšna vhodna vrata, kot si jih želim in sem jih pravkar opisal. Še več, ugodili bodo tudi moji zadnji želji iz precej zahtevnega osebnega seznama …
  • morajo biti lepa! Estetska in elegantna vhodna vrata so vsekakor pogoj, ki ni zanemarljiv. Vem da bo moja žena navdušena, ker dejansko razmišljam o zunanjem izgledu, ne samo vrat ampak celotne hiše. Zaradi te pete točke, si bom pri njej nabral kar nekaj dodatnih točk, kot se to reče, zato bom še posebej poudaril, da bodo najina nova vhodna vrata izdelana po zadnji modi, a vseeno s pridihom rustikalnosti.

Vhodna vrata po naročilu ali z drugimi besedami povedano, po vseh mojih muhah, ki se jim bodo pridružile še muhe moje žene, mi jih bodo izdelali strokovnjaki pri Mizarstvu Oblak, ki se ponašajo z večletno tradicijo in bogatimi izkušnjami ter strokovno izvedbo.  Ker njihove izdelke poznam, v kakovost njihovega dela ne dvomim. Prav tako vam bodo prišli nasproti s ceno, v kolikor se boste zavedali, da je za malo denarja pač malo glasbe.

Dodaj odgovor

Post Navigation