Poceni material za pisarne

poceni pisarniški materialSte tudi vi ugotovili, da se vam preko leta nabere kar precejšnja vsota, ki jo porabite za nakup pisarniškega materiala, in se sprašujete, ali je to zares potrebno? Potem je gotovo pravi čas, da poskrbite za nekaj več racionalnosti pri svojih nakupih. Pisarniški material je gotovo nekaj, brez česar pri poslovanju ne gre in vam delo tudi precej olajša, po drugi strani pa to ni vložek v stvari, ki bi prinašale dodatno vrednost.

Kako kupovati pisarniški material?

Najboljši način, da prihranite, je seveda nakup pisarniške opreme preko spleta, ki je zagotovo cenejši od kombiniranih nakupov v različnih papirnicah in knjigarnah, ki jih obiščete kot fizično prodajalno. Prav tako pa vam sledenje nekaj preprostim pravilom omogoča znižanje stroškov.

  • Preverite, koliko v daljšem časovnem obdobju, na primer v roku pol leta, porabite za ves pisarniški material: papir, tonerje in kartuše, pisala, mape in registratorje, kuverte … Na podlagi tega določite »budget« oziroma proračun, ki se ga v prihodnje držite kot zgornje meje.
  • Naredite manjšo raziskavo ponudnikov in ponudbe. Pri več spletnih ponudnikih preverite in primerjajte cene pisarniškega materiala in potrebščin, ki jih najpogosteje potrebujete. Ne pozabite preveriti, ali nudijo diskontne nakupe večjih količin, dobre akcije, popuste za stalne kupce, prav tako pa bodite pozorni na stroške dostave.
  • Vodite inventar. Beležite, kateri izdelki se najhitreje porabijo in jih zato velja naročiti v večjih in cenejših pakiranjih. Zaposlene ob na videz nesmiselno visoki porabi posameznih izdelkov povprašajte, zakaj prihaja do nje.
  • Razmislite o blagovnih znamkah. Pri nekaterih izdelkih se velja držati originalov in izdelkov uveljavljenih znamk, pri drugih lahko kupite »no name« izdelke brez zvenečega imena ali celo lastne blagovne znamke ponudnika, ki so običajno precej dobri »generiki«.
  • Tako kot pisarniški material lahko pri marsikaterem ponudniku naročite tudi druge izdelke, ki so potrebni v podjetju, ter tako zvišate celoten znesek nakupa in dobite še dodatne ugodnosti. V mislih imamo toaletni papir, plastične kozarčke, filtre za kavomat …
  • Zaposlene spodbujajte, da se izdelki, namenjeni večkratni uporabi, tudi zares večkrat uporabijo (na primer sponke za papir).
  • V pisarniške pripomočke, namenjene dolgotrajnejši uporabi, vložite raje nekoliko več. Škarje, stojala za lepilni trak in podobno vam lahko služijo tudi deset let in več, če izberete kakovostne izdelke.

Pisarniški material olajša delo

Pri zmanjševanju stroškov za pisarniški material ne pozabite na dejstvo, da ta precej olajša delo. Morda se vam zdijo mali samolepilni »post-it« lističi potrata, a če uslužbenki pomagajo, da je njeno delo bolje organizirano in bolj pregledno, ji jih nikar ne odrecite. Vse, kar spodbuja boljše in hitrejše delo, je dobra naložba – tudi če gre zgolj za droben pisarniški material.

Dodaj odgovor

Post Navigation