Pomembnost spletnega gostovanja in kako ga izbrati

spletno gostovanje

Veliko ljudi ne daje spletnemu gostovanju neke posebne veljave vse dokler ne pride do kakšne napake in se povročijo nevšečnosti, ki včasih niti niso tako majhne. Če se ukvarjate s spletnim poslom in vam to prinaša redni mesečni dohodek od katerega ste odvisni vi in vaša družina, potem boste varnost svojega spletnega mesta jemali zelo resno. Poleg varnosti je pomembna seveda tudi dostopnost, kajti vsaka minuta nedostopnosti pomeni tudi izgubo težko prisluženega denarja. Prav zaradi takšnih stvari je pomembnost pravilne izbire spletnega gostovanja velika in jo ni priporočljivo zanemarjati.

Glede na to, da se bo večina odločila za slovensko gostovanje se bomo osredotočili na le ta. Tuja gostovanja so mogoče cenejša a definitivno niso boljša, tako da če imate spletno stran, katere obiskovalci prihajajo v veliki večini iz Slovenije, potem je vaša prava izbira kvalitetno domače gostovanje.

Pri izbiri gostovanja je pametno, da se kriterij cene malce pozabi in da se mu ne daje prevelike pomembnosti, čeprav je v tej gospodarski situaciji pametno prihraniti vsak cent. Veliko več vas bo stalo, če v začetku izberete za nekaj evrov cenejšega ponudnika, ki pa ni tako zanesljiv in boste zaradi njega imeli celo več stroškov, kot pa bi imeli z izbiro dražjega a toliko bolj kvalitetnega ponudnika. Le predstavljajte si, koliko težav si lahko nakopljete, če vaš ponudnik ne poskrbi za varnostno kopijo, vam je pa nekdo pravkar pobrisal spletno mesto in vse vaše podatke, ki ste jih hranili na strežniku. Dejansko lahko izgubite celo spletno stran, zato je vedno pametno postaviti samo varnost na prvo mesto.

Hitrost nalaganja vašega portala je velik faktor pri uporabnikih in počasna spletna mesta so zelo moteča ter izgubljajo veliko uporabnikov že ob samem obisku, zato vedno povprašajte potencialnega ponudnika spletnega gostovanja, kje in kakšne strežnike imajo.

Veliko pozornosti dajte predvsem uporabniški podpori in odnosu do strank, ker v primeru nedelovanje strani in kakšne napake, boste še kako cenili prijaznost in hiter odziv. Nekateri se celo oglašajo na telefon ob norih urah in praznikih, kar definitivno odtehta za odtenek višje cene končne storitve. Vsekakor pa malce popazite na cene in izberite tistega ponudnika, ki vam nudi pravo razmerje med kvaliteto in cenovno ugodnostjo.

Dodaj odgovor

Post Navigation