Katere so prve cvetlice, ki nas razveselijo spomladi

Vsi vemo, da ko na sprehodu zagledamo prve cvetlice konec zime, da prihaja pomlad. Res je lepo videti prve cvetlice in tako lahko otroci domov iz sprehoda prinesejo šopek rožic. Sama obožujem spomladanske sprehode, posebej, če je lep sončni dan. 

Vedno se podam nekam v neznano in tako vidim, kje rastejo spomladanske cvetlice. Tudi tokrat sva s hčerko šli na sprehod in tudi ona se je razveselila prvih zvončkov, tako je nabrala cel šopek in ga z veseljem nesla domov.

Katere pa so te cvetlice, ki so znanilke pomladi:

  • Trobentice,
  • Zvončki,
  • Kronice,
  • Žafran,
  • Teloh.

Verjamem, da se jih tudi vi razveselite. Tisti, ki živijo v blokih še kako radi gredo na sprehod in naberejo šopek cvetlic. Tisti, ki pa živijo na podeželju, pa cvetlice vidijo vsak dan, če le gredo kakšen meter stran od hiše. Vsaka cvetlica je nekaj posebnega in med seboj so se spomladanske cvetlice zelo različne. To mi je vedno tako zanimivo videti, da so tako zelo različne že po sami barvi in porasti tudi. 

Vsaka spomladanska cvetlica je na svoj način lepa in nekatere so celo užitne. Ko se te cvetlice prebudijo in pokukajo iz zemlje, še kako dobro vemo, da bo zima kmalu izginila in bo prišla pomlad, ki jo ima vsi radi. Sicer nas lahko doleti spomladanska utrujenost, a se tudi te lahko hitro znebimo, če le malo poskrbimo zase. Sami sprehodi nas bodo napolnili z energijo, nabran šopek pa nam bo tako krasil kuhinjo ali dnevno sobo.