Moj nekdanji sošolec in športni podi

Kako dolgo je že minilo, ko smo skupaj gulili šolske klopi v osnovni šoli, ne daleč nazaj pa sem srečala sošolca, takrat je najbolj zanimivo, da si povemo, kaj kdo počne in od njega sem zvedela, da so njegova služba športni podi, sprva nisem točno vedela o čem govori, potem pa mi je vse lepo razložil.

Bila sem zelo presenečena, ker on ni bil dober učenec in vsi so zanj govorili, da iz njega ne bo nič. Sedaj pa mi je povedal, da so ga športni podi rešili, da je v življenju uspel, tako je danes človek, ki ima družino in kar nekaj denarja. Ker mi ni bilo jasno, kako to misli, da so njegova služba športni podi, mi je vse lepo razložil, da on dela tla v telovadnicah, da je delo zahtevno, vendar vseeno mu prinaša kar nekaj denarja, da se mu z tem splača ukvarjati.

No, kmalu sem zvedela, da so športni podi v telovadnici, kamor hodi v šolo moj otrok tudi njegovi in še za marsikatero telovadnico, da je to njegovo delo. Res sem bila presenečena, včasih uspejo ljudje, za katere si ne bi nikoli mislil, tako so športni podi uspeh mojega sošolca, za katerega so si vsi mislili, da ne bo uspel, sedaj pa je med največjimi privatniki v kraju.

Od takrat, ko sem srečala njega in mi je povedal, da so športni podi njegova služba v katerokoli telovadnico grem pogledam kakšna tla imajo in če športni podi novi ali stari. Prej nikoli nisem opazila teh stvari, sedaj pa jih še kako. Prejšnjič smo imeli predstavo v telovadnici in vsi so hodili obuti, ženske so imele celo pete, jaz sem gledala vsak njihov korak, ker sem vedela, da športni podi niso namenjeni za pete in da jih pete in prav lepo gledati, kako se pete zabijajo v tla, ker so to športni podi, ki so namenjeni za šport in športno opremo.