Skrivnost moje mladostne kože je, da uporabljam olivno olje za obraz

Kljub temu, da bom kmalu v penziji, sem še vedno v super formi in dokaj dobro izgledam. Nihče mi ne verjame, da sem že trikrat babica in da jih bom kmalu dopolnila šestdeset. Ko sem zadnjič to povedala med sodelavkami v službi, mi tiste mlajše, ki so pri nas manj časa, sploh niso verjele. Takoj so me vprašale kaj je skrivnost, da tako dobro izgledam. Povedala sem jim, da že dolga leta uporabljam olivno olje za obraz in da mi je ta nasvet dala moja tašča. 

Kar na smeh mi je šlo, ko sem videla njihove začudene obraze. Ena me je vprašala, če res uporabljam samo olivno olje za obraz, brez kakšne kreme. Pritrdila sem in jim povedala, da je bilo na začetku tudi meni malo čudno. Ko mi je tašča prvič rekla, da je olivno olje za obraz najboljša stvar za lepo in sijočo kožo, sem jo tudi jaz čudno pogledala. 

Druga sodelavka me je vprašala, če me, ko si nadenem olivno olje za obraz, ne moti, da sem vsa mastna. Povedala sem ji, da si ga dam zvečer, ko se stuširam. Takrat sedem na kavč pred televizijo in si počasi, ter nežno masiram olivno olje za obraz, dokler koža vsega ne vpije. Ko se zjutraj zbudim, je moja koža mehka in voljna in tako je že skoraj dvajset let.

Skrivnost moje mladostne kože je, da uporabljam olivno olje za obraz

Poleg tega, da ne zapravljam denarja za drage kreme in lepotne tretmaje, imamo doma domače olivno olje, brez škropiv in umetnih gnojil, kar je še dodaten bonus za mojo kožo. Ko sem povedala, da imamo svoje olje, sta mi dve sodelavki takoj naročili vsaka en liter, saj sta se odločili, da bosta poskusili tudi onidve, kako olivno olje za obraz resnično vpliva na kožo. Znanje, ki je koristno, je škoda da gre v pozabo, zato ga z veseljem delim naprej.