Sladkorna bolezen v naši družini me je rahlo zaskrbela

Pred kratkim sem ugotovil, da je v naši družini zelo pogosta sladkorna bolezen, oziroma diabetes, kar pa me je rahlo zaskrbelo. To pa zato, ker sem športnik, ter imam sedaj že kar obetavno možnost, da bi se lahko profesionalno ukvarjal s športom, ter si tako ustvaril življenje okoli tega, kjer pa sem treniral odbojko.

Zato pa sem se najprej malo pozanimal, kakšne vplive lahko ima sladkorna bolezen name, kot športnika, kjer pa mi ni bilo všeč, kar sem prebral. Tako sem izvedel, da ima lahko sladkorna bolezen vpliv, v smislu, da bi lahko hitreje prišel do poškodb, kar pa ne bi dobro vplivalo na mojo nadaljnjo kariero. Prav tako bi me lahko doletele težave s srcem in ožiljem, kar pa prav tako ne bi bilo dobro.

Tako pa sem se še malo pozanimal, kako kaj izgledajo znaki in pa simptomi sladkorne bolezni, tako da bi lahko hitro izvedel, če bi me slučajno doletela sladkorna bolezen. Tako pa sem videl, da so znaki povezani z utrujenostjo, slabim vidom, izgubo telesne mase in pa podobno.

Zato pa sem se odločil, da bom sedaj zelo pozoren, če bi se mi kakšen znak slučajno pojavil, saj bi nato moral hitro ukrepati. Prav tako pa sem začel hoditi na redne preglede krvi, kjer bi se hitro zasledilo, ali imam v krvi preveč glukoze, kar je ravno znak, ki ga povzroči sladkorna bolezen.

Sladkorna bolezen v naši družini me je rahlo zaskrbela

Ker pa me je sladkorna bolezen tako zaskrbela, sem se ravno odločil, da bom dajal sedaj kar nekaj poudarka na te znake. Prav tako pa sem popolnoma zmanjšal vnos raznega nepotrebnega sladkorja, kot so sladkarije in pa sladke pijače. Po eni strani pa je bilo to tudi dobro, saj bi mi to tako ali tako slabšalo formo. 

Tako pa do sedaj še nisem zasledil nobenega znaka, ki bi ga povzročila sladkorna bolezen, vendar sem še vedno zelo pozoren na to, saj je lahko moja kariera odvisna od tega.